Lezing Hans Koot:
Lezing Hans Koot: "Hoezo oud? " Lokaal-O

Lezing Hans Koot: “Hoezo oud? “

zondag 21 augustus 2022 15:00 t/m 16:00

Baarnaar Hans Koot verzorgt in Lokaal-O een lezing over ‘Hoezo oud?’. Hij neemt ons mee door het proces van ouder worden en wat we kunnen doen om psychisch fit te blijven. 

We worden steeds ouder en dat merken we op allerlei manieren. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons lichaam en dus ook met onze hersenen als we ouder worden? En hoe houden we hoofd en hart lenig? Veel mensen zien ouder worden als verlies. En nu we gemiddeld zoveel langer leven dan onze (groot)ouders komt steeds meer nadruk te liggen op het beperken van dat lichamelijk verlies. Maar biedt ouder worden naast verlies ook nieuwe mogelijkheden? En hoe zit het eigenlijk met onze psychische gezondheid? 

Artsen en neurologen wijzen op het belang van bewegen, voeding en slaap. Maar het is ook belangrijk om onze denkgewoonten aan te passen als we ouder worden en om rekening te houden met individuele verschillen. In zijn lezing zal Hans Koot ons meenemen langs de toppen en dalen van de veroudering en laten zien hoe mensen met een verschillende persoonlijkheid daar gezond mee kunnen omgaan.  

Hans Koot (1950) is psycholoog aan de Vrije Universiteit Amsterdam en woont sinds 2005 in Baarn. Deelname aan de lezing is gratis. Aanmeldingen via:  info@lokaal-o.nl, t.a.v. Birgit Oelkers 

Voorafgaand aan de lezing is er van 13-13.40 uur de tweewekelijkse zondagse Lokaal-O lunch. Kosten: 3,50 euro. Aanmeldingen voor de lunch ook graag via info@lokaal-o.nl t.a.v. Marjo Stam 

Locatie

  • Lokaal-O in het Poorthuis
    Kerkstraat 28
    3741ak
    Baarn