Najaarsconcert: ‘KANTORS VAN DE THOMASKIRCHE IN LEIPZIG’
Najaarsconcert: ‘KANTORS VAN DE THOMASKIRCHE IN LEIPZIG’ Fotograaf Else van Luxzenburg

Najaarsconcert: ‘KANTORS VAN DE THOMASKIRCHE IN LEIPZIG’

zaterdag 26 november 2022 16:00 t/m 18:00

Op zaterdag 26 november 2022 om 16.00 uur gaat Concertkoor Baarn een concert ten gehore brengen met de titel ‘Kantors van de Thomaskirche in Leipzig’. Op het programma staat een verzameling advent- en kerstcantates van o.a. Johann Sebastian Bach, Johann Kuhnau, Christoph Graupner en Georg Telemann.

Dirigent Anthony Scheffer: ‘Voor het Najaarsconcert heb ik componisten gekozen die allemaal een connectie hebben met Johann Sebastian Bach en specifiek het Thomaskantoraat van Leipzig.

Toen Johann Kuhnau, cantor in de Thomaskirche, in 1722 overleed, moest een nieuwe cantor benoemd worden. Zowel Georg Telemann, een kennis van Bach, als Christoph Graupner weigerden de aanstelling en stelden Bach voor als nieuwe cantor. Na een moeizame start en veel problemen met het stadsbestuur, bleek Bach uiteindelijk de meest succesvolle en beroemdste cantor van Leipzig. Zijn cantate ‘Schmücke dich, o liebe Seele’, die wij gaan uitvoeren is één van zijn mooiste en feestelijke cantates en wij willen dit stuk het publiek niet onthouden.’

Medewerkenden: Solisten, Wybe Kooijmans, orgel, Barokorkest van Concertkoor Baarn 

Anthony Scheffer dirigent

Toegangsprijs (inclusief programmaboekje en een drankje): € 22,50 | € 10,00 jongeren t/m 18 jaar en studenten. 

Kaartverkoop: Tel:06-1976 8016 of penningmeester@concertkoorbaarn.nl en aan Cultureel Centrum de Rank, Soest (alleen pinnen).

Youtube Link: https://youtu.be/i7poKVW9mwg

Verdere informatie: www.concertkoorbaar.nl

Locatie

  • Cultureel Centrum De Rank
    Soesterbergsestraat 18
    3768ej
    Soest