Baarnsche Courant - Verbreding A1: De Haar dicht
Logo baarnschecourant.nl

Verbreding A1: De Haar dicht

  nieuws

BAARN - Wie over de A1 tussen Baarn en Bunschoten rijdt, merkt dat de voorbereidingen voor de verbreding in volle gang zijn. Bij het viaduct ter hoogte van Bunschoten wordt al volop gegraven en de zogeheten verzorgingsplaats 'De Haar' tussen Bunschoten en Baarn wordt langzaam maar zeker opgebouwd tot een werkplaats.

Als eerste arriveerde een mobiel toilet. Daarna een asfaltwals om een opslagterrein te creëren. De laatste dagen zijn daar vele honderden betonnen wegafscheidingen geparkeerd, die ervoor moeten zorgen dat de wegwerkers straks veilig aan de gang kunnen. Vanaf 6 juni wordt de complete parkeerplaats afgesloten zodat de aannemerscombinatie 3Angle echt aan de slag kan. Voor de verbreding van de A1 en de A27 in de regio Utrecht is 264 miljoen euro gereserveerd. De A1 tussen knooppunt Eemnes en de afslag Bunschoten-Spakenburg gaat van 2 x 2 naar 2 x 4 rijstroken en moet eind volgend jaar gereed zijn. Op website: http://www.viadrupsteen.nl/a27a1/#Overzicht_A1_Aansluiting_Baarn/Mogelijke_Situatie/ staat een 3D animatie waarop met luchtfoto's tot op de meter nauwkeurig te zien is hoe de verbrede A1 er in 2018 uitziet.

reageer als eerste

Wat vindt u?

Haagse brugklassers uit minimagezinnen krijgen van de gemeente Den Haag een smartphone in gebruik. De telefoon moet voorkomen dat ze informatie van school missen en in een sociaal isolement raken. De gemeente Baarn zou dit ook moeten doen.Reageren!