Baarnsche Courant - Wethouder boos op Waterschap
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Adriaan Voeten

Wethouder boos op Waterschap

BAARN - Wethouder Mariska de Koning is boos op Waterschap Vallei en Veluwe. Medewerkers van die organisatie hebben dinsdagmiddag een aantal wilgen, waaronder een beeldbepalende, gekapt langs de Praamgracht. Zonder daarvoor een vergunning te hebben aangevraagd.

"Ik heb het Waterschap gevraagd waarom die boom is gekapt. Ik heb daar nog geen antwoord op gekregen. Ik wil op korte termijn een afspraak waarbij ze mogen uitleggen waarom met name die beeldbepalende wilg is gekapt." Mocht het antwoord De Koning niet zinnen, overweegt ze juridische stappen. "Er is sprake van een economisch delict, het vellen van een boom zonder omgevingsvergunning."

De gemeente werd gebeld door omwonenden die zich afvroegen waarom de bomen werden gekapt. Hans Knotters is, namens de gemeente Baarn, gaan kijken. Hij trof daar de Waterschap-medewerkers aan. De wilg was op dat moment al zover ingehakt, dat dat werk niet meer kon worden stilgelegd. Dan zou de boom gevaar opleveren voor omstanders. "Ik ben daar best boos over. Voor de gemeente zijn beeldbepalende bomen belangrijk", klinkt De Koning duidelijk not amused.

7 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!