Baarnsche Courant - Heineken-losgeld begraven in Lage Vuursche
Logo baarnschecourant.nl

Heineken-losgeld begraven in Lage Vuursche

LAGE VUURSCHE/BAARN - Het deel van het Heineken-losgeld van Willem Holleeder, 11,5 miljoen gulden, was begraven in Lage Vuursche. Dit werd vandaag, maandag, bekend tijdens de rechtszaak tegen hem. Later heeft hij het geld zelf weer opgegraven.

Holleeder ontkende tot nu toe dat hij beschikking had over het geld. Vandaag bevestigde hij tijdens de rechtszaak tegen hem dat hij het geld zelf heeft begraven in Lage Vuursche. Hij werd achtervolgd door de politie en daarom moest hij het verstoppen. De reden dat hij voor Lage Vuursche als verstopplek heeft gekozen is onbekend. Later heeft Holleeder het geld zelf weer opgegraven. Het Heineken-losgeld is uiteindelijk bij zakenman Rob Grifhorst terechtgekomen. Hij heeft het onder andere geïnvesteerd in de Amsterdamse Wallen. Holleeder wordt verdacht van meerdere liquidaties en de rechtszaak gaat donderdag verder in ‘de Bunker’ in Amsterdam. 

Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer werden in november 1983 ontvoerd. Ze werden uiteindelijk door de politie bevrijd. Er is 35 miljoen gulden losgeld betaald. 

8 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!