Baarnsche Courant - Prinses Beatrix vandaag tachtig jaar
Logo baarnschecourant.nl
Foto: RVD/Jeroen van der Meyde

Prinses Beatrix vandaag tachtig jaar

BAARN - De bekendste inwoonster van de gemeente Baarn, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, viert vandaag haar tachtigste verjaardag. De medewerkers en lezers van de Baarnsche Courant feliciteren haar van harte met het bereiken van deze mooie leeftijd. Op maandagmorgen 31 januari 1938 zag prinses Beatrix op paleis Soestdijk het levenslicht. Via officiële bulletins werd verspreid dat om 09.47 uur 'een flinke dochter' geboren was. De volgende dag werd op paleis Soestdijk door Beatrix' vader, prins Bernhard, aangifte van de geboorte gedaan, in tegenwoordigheid van minister-president Hendrikus Colijn. Prinses, en later natuurlijk koningin Beatrix, heeft een sterke band met Baarn. In juni 1956 haalde ze haar gymnasiumdiploma aan Het Baarnsch Lyceum. In 1959 kocht ze Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche om er in 1963 te gaan wonen. Hier bleef ze met haar gezin wonen tot ze op 30 april 1980 koningin werd. Na haar abdicatie in 2013, verhuisde ze in februari 2014 terug naar Drakensteyn. (Foto: RVD/Jeroen van der Meyde)

Wie de prinses wil feliciteren kan dit doen door HIER te klikken of te gaan naar https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/register/80e-verjaardag-prinses-beatrix.

Bij Kasteel Drakensteyn bood burgemeester Röell namens de gemeente Baarn een boeket van tachtig witte rozen aan, ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Prinses Beatrix.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!