Baarnsche Courant - Winnaars Kubus Kunst Challenge bekend
Logo baarnschecourant.nl

Winnaars Kubus Kunst Challenge bekend

BAARN - Tijdens het Nationaal Theaterweekend, van vrijdag 26 t/m zondag 28 januari, vond in Theater de Speeldoos de Kubus Kunst Challenge Expositie plaats.

Geïnspireerd op de 'gestripte' kubus op het dak van het theater, hadden zo'n 25 kunstenaars en amateurkunstenaars en een aantal leerlingen van de Montinischool kubussen gemaakt of bewerkt voor deze expositie.

Naast expositie was dit kunstproject ook een 'challenge', met winnaars. De jury bestaande uit Heleen van Staveren van Volksuniversiteit Baarn, Ria van Schooten van Bibliotheek Eemland en theaterdirecteur Peter Joziasse beloonden Klaas Boer uit Baarn met de prijs in de categorie volwassenen. De jury roemde zijn glas in lood kubus vanwege de arbeidsintensieve en bijzondere techniek en omdat de kubus het meest geïnspireerd is op de kubus op het dak van het theater. Klaas kreeg twee vrijkaarten voor een theatervoorstelling naar keuze. Leuke bijkomstigheid is dat Klaas Boer in 2005 glas in lood cursist is geweest bij de Volksuniversiteit, destijds gegeven door Augusta Pfann. Klaas: "Daarna heb ik, omdat ik nog werkte en niet zo veel vrije tijd had, een aantal jaren niets meer met glas in lood gedaan. In 2016 heb ik opnieuw een cursus gevolgd, nu bij Ron de Boer van Studio Illusie, waarna ik, inmiddels gepensioneerd, met deze hobby ben doorgegaan. Ik vind het leuk dat dit nu geleid heeft tot het winnen van de kubus challenge".

Van de leerlingen van de deelnemende Baarnse Montinischool, viel de 5-jarige Pepijn van Herrikhuyzen met zijn mooie hangende kubus in de prijzen. Ook twaalf leerlingen uit de Zeehonden-groep gingen met een prijs naar huis. Zij hadden met elkaar een mooie grote kubus gemaakt waarop de thema's Speeldoos, Escher en Ontdek je Talent aan de orde kwamen. Deze winnaars kregen kaartjes voor de voorjaarsvakantiefilm De Familie Slim.

Deze expositie vond plaats in het Nationaal Theaterweekend; het weekend waarin dit jaar voor de derde keer in het hele land kunst & cultuur wordt gevierd.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!