Baarnsche Courant - Familieviering in Maria Koninginkerk
Logo baarnschecourant.nl

Familieviering in Maria Koninginkerk

BAARN - Zondag wordt in de Maria Koninginkerk de eerste familieviering van het nieuwe jaar gehouden. Er wordt gezongen door het familiekoor en kinderen hebben een rol in de viering. Het thema is: 'Wie staat erop en neemt een ander bij de hand'.

In de oude verhalen wordt verteld hoe Jezus zonder ophouden zieken geneest. Hij aarzelt niet, maar helpt wie dat nodig heeft; hij draait zich niet om. Door zijn verhalen worden mensen weer bemoedigd positief in het leven te staan. Het verhaal van de genezing van iemand met een 'bedorven geest' is hier zondag een voorbeeld van.

Zo wordt het optreden van Jezus aan twee kanten duidelijk. Hij leert én geneest en maakt zo mensen weer gezond. Dit is een uitdaging: wie durft dit ook te doen?

De viering is voorbereid door leden van het familiekoor, samen met voorganger Cor van de Sluis. Het familiekoor zingt in deze viering vooral Nederlandstalige liederen. Iedereen wordt uitgenodigd mee te zingen.

De familieviering begint zondagochtend om 10.30 uur. Circa 5 minuten voor aanvang wordt er samen ingezongen. Na afloop staan koffie, thee en limonade klaar. De Maria Koninginkerk bevindt zich op de hoek van de Bremstraat en de Maatkampweg. Voor de allerkleinsten is er een crèche.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!