Baarnsche Courant - Gevaarlijke bomen verwijderd uit Hoge Bomenbos
Logo baarnschecourant.nl
Afgelopen donderdag waaide een ruim 30 meter hoge beuk deels om in het Hoge bomen Bos aan de Bernard Zweerslaan in Baarn. De beuk bleef hangen in een tweede beuk. De brandweer wilde de klus donderdag gaan klaren maar diverse deskundigen raadde dat sterk af. Levensgevaarlijk. Vandaag kwam er een 200
Afgelopen donderdag waaide een ruim 30 meter hoge beuk deels om in het Hoge bomen Bos aan de Bernard Zweerslaan in Baarn. De beuk bleef hangen in een tweede beuk. De brandweer wilde de klus donderdag gaan klaren maar diverse deskundigen raadde dat sterk af. Levensgevaarlijk. Vandaag kwam er een 200 (Foto: Caspar Huurdeman)

Gevaarlijke bomen verwijderd uit Hoge Bomenbos

BAARN - Firma Van Es Boomverzorging is vandaag begonnen met het verwijderen van de grote beuken in het Hoge Bomenbos die de storm van afgelopen donderdag niet hebben overleefd. Als eerste werd een een ruim dertig meter hoge beuk verwijderd aan de Bernard Zweerslaan. De boom was deels omgewaaid en bleef in een andere beuk hangen. Om te voorkomen dat de boom helemaal zou omvallen, is hij verwijderd. Vandaag kwam er een grote kraan aan te pas. Na een urenlange opbouw, ook speciale rijplaten werden in het bos gelegd kon de kraan de boom eerst recht tillen, om hem daarna zijwaarts neer te leggen.

1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!