Baarnsche Courant - Weeronline waarschuwt voor nachtvorst
Logo baarnschecourant.nl

Weeronline waarschuwt voor nachtvorst

  1-10-2015 06:10:19

BAARN - Volgens Weeronline gaat het komende nacht aan de grond op veel plaatsen vriezen. Het is verstandig om zomerplanten af te dekken of om deze binnen te zetten. Fruittelers moeten mogelijk de bloesem met water besproeien. De vorstkans is de komende tijd sterk wisselend. De nacht naar woensdag is minder koud, maar later in de week neemt de kans op koude nachten toe. Pas begin mei neemt de kans op grondvorst sterk af.

Het vooruitzicht naar volgende week laat frisser lenteweer zien. De kans is groot dat het daarbij wisselvallig is en dan is de kans op nachtvorst klein. Maar tijdens een heldere nacht met weinig wind kan de temperatuur aan de grond makkelijk onder het vriespunt dalen. Meestal wordt ijsheiligen (11 tot en met 14 mei) aangehouden als de periode waarin de kans op nachtvorst sterk afneemt.

1 reacties

Wat vindt u?

Haagse brugklassers uit minimagezinnen krijgen van de gemeente Den Haag een smartphone in gebruik. De telefoon moet voorkomen dat ze informatie van school missen en in een sociaal isolement raken. De gemeente Baarn zou dit ook moeten doen.Reageren!