Afbeelding

Baarn gaat echt werk maken van duurzaamheid

19 november 2020 om 11:00 Politiek

BAARN De gemeente maakt echt werk van duurzaamheid. in het voorjaar van 2021 wordt een inkoopactie gehouden om de eigen woning beter te isoleren. Zonnepanelen komen op eigen dak en langs de rijksweg A1. Er komt een subsidieregeling voor inwoners en bedrijven. Campagnes worden gevoerd met betrekking tot het verduurzamen van woning c.q. bedrijfspand. Maatregelen worden uitgedokterd om energiebesparing te stimuleren.

Binnen de gemeente wordt gezocht naar geschikte locaties voor zonnevelden en windmolens, die grootschalige, duurzame elektriciteit opwekken. Een haalbaarheidsonderzoek vindt plaats naar kansrijke wijken vol aardgasvrije woningen. Gezocht wordt naar zogeheten startwijken, waarin woningen van gas afgaan. In samenwerking met de betrokken partijen wordt een uitvoeringsplan opgesteld. De gemeente gaat duurzaam inkopen. Ambtenaren moeten duurzaam reizen. Duurzaamheidsmaatregelen aan gemeentelijke panden worden genomen. Er komt een gesprek met partijen over klimaatadaptatie. De input wordt meegenomen in de uitvoeringsagenda.

Nader onderzoek wordt gehouden naar fietsmogelijkheden en routes: naar school maar ook recreatieve paden. Verder wordt gekeken naar meer locaties voor e-laadplekken. Bij hoogbouw dient de afvalscheiding verbeterd te worden. In de maak is een regionale visie op grondstoffeninzameling door RMN, die efficiënter gaat werken en de kosten beheersbaar houdt. In een informatiebrief aan de raad wordt het plan van aanpak gepresenteerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie