Cynthia Creveld is de opvolger van Abdou Najib.
Cynthia Creveld is de opvolger van Abdou Najib. Cynthia Creveld

Cynthia Creveld nieuwe gemeentesecretaris

7 oktober 2020 om 14:09 Politiek

BAARN Uit 38 kandidaten is Cynthia Creveld (50) gekozen als nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Baarn. Per 1 december treedt ze in dienst als opvolger van Abdou Najib die ruim twaalf jaar secretaris/algemeen directeur was.

Creveld werkte de afgelopen vijf jaar als loco-gemeentesecretaris bij de gemeente Velsen. Daarvoor was zij loco-gemeentesecretaris in de gemeente Vianen. Baarn is een stuk kleiner, maar ze krijgt nu wel de eindverantwoordelijkheid. Met haar benoeming is er een nieuw trio dat de ambtenaren en politici in Baarn gaat begeleiden. De nieuwe wethouder Hugo Prakke heeft personeelszaken in zijn portefeuille. Onlangs vond de benoeming plaats van griffier Cindy Heusingveld, die vooral de raad bijstaat. Creveld gaat over de 150 medewerkers.

Gistermiddag maakte zij in een digitale zoom-meeting kennis met het personeel. Ze riep iedereen op, om met haar erop uit te trekken en te laten zien wat er in de gemeente aan de hand is. Zelf kent ze Baarn als toerist. Woonachtig in Driebergen fietst en wandelt ze hier en onlangs was ze met haar twee dochters in het Klimbos.

Ze zegt onder de indruk te zijn van de mooie ambities van de gemeente en het concrete coalitieakkoord. Is Baarn groot genoeg om zijn eigen broek op te houden? Creveld neemt er nog geen standpunt over in. Ze wil de komende tijd vooral luisteren naar de vele meningen die daarover de ronde doen.

Wel belooft ze (nog meer) werk te maken van dienstverlening en duurzaamheid. Creveld: ,,Een gemeente is er in de eerste plaats voor haar inwoners en in het bevorderen van duurzaamheid heeft de gemeente een belangrijke taak.”

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie