Burgemeester Mark Röell overlegt met wethouder Hugo Prakke die in thuisquarantaine zit.
Burgemeester Mark Röell overlegt met wethouder Hugo Prakke die in thuisquarantaine zit. Baarnsche Courant

Wethouder Prakke in thuisquarantaine

21 september 2020 om 15:11 Politiek

BAARN Wethouder Hugo Prakke zit, na lichte gezondheidsklachten, in thuisquarantaine. Dat bleek maandagmiddag tijdens de jaarlijkse persconferentie van de presentatie van de gemeentebegroting.

Prakke, verantwoordelijk voor financiën, sprak de aanwezige journalisten toe via een beeldverbinding. De rest van het college was wel fysiek aanwezig voor een toelichting. De thuisquarantaine zal zeker één week duren. Het kostte de wethouder de nodige moeite om een coronatest te bemachtigen. Hij staat nu voor donderdagmiddag op de rol. De uitslag wordt in het weekeinde of direct er na verwacht. Prakke was afgelopen weekeinde nog actief. Samen met leden van D66 deed hij mee aan een inzamelingsactie van zwerfafval. Daarna kampte hij met verkoudheidsklachten.

Onder voorbehoud van de oplopende kosten voor allerlei coronamaatregelen, presteerde het college van burgemeester en wethouders een gedegen begroting. Zoals binnen de coalitie is afgesproken, wordt de gemeentelijke belastingen alleen met de inflatiecorrectie verhoogd.

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie