De medewerkers van Hoeve Ravenstein met het schilderij.
De medewerkers van Hoeve Ravenstein met het schilderij. Nufotograferen.nl

Kunst voor vitale werkers

12 juni 2020 om 15:38 Kunst

Medewerkers Hoeve Ravenstein in het zonnetje

BAARN Ook Hoeve Ravenstein mag je bij de vitale beroepen rekenen. Net als een supermarkt zorgen ze dat de voedselvoorziening op peil blijft en dat ook nog eens op een duurzame en verantwoorde manier.

Eugene Leenders

De Baarnse kunstenares Inge Prins van Wijnbergen is al maanden bezig om de vitale beroepen een artistiek hart onder de riem te steken. Sinds twee maanden werkt ze vanuit een atelier in een leegstaande winkel in de Laanstraat. Haar organisatie 'We care art' bemiddelt tussen mensen die kunstwerken ter beschikking stellen en mensen en instellingen die voor een schilderij of beeld in aanmerking komen.

FEESTJE Gisteren werd een klein Baarns feestje gevierd. Een prachtig bloemenschilderij van Prins van Wijnbergen belandde bij de familie Tupker en hun medewerkers van Hoeve Ravenstein. De zon scheen tijdens het feestje in de tuin en bij het maken van een staatsieportret van alle medewerkers en het schilderij in de pluktuin op de veilige anderhalve meter afstand.

Medewerkster Allett greep de overhandiging van het kunstwerk aan voor een feestelijke personeelsbijeenkomst. De ruim twintig medewerkers waren er allemaal en onder het genot van een drankje en een hapje werden op het veilige terras de ervaringen van de afgelopen maanden doorgenomen. Ravenstein heeft het drukker door de coronacrisis. Jan Tupker: ,,Mensen willen graag rustig boodschappen doen. Ze parkeren hier voor de deur en de winkel is helemaal aangepast. De groenteafdeling is verhuisd naar een andere loods, zo is er voor iedereen ruim plek. We zijn ook erg blij dat de theeschenkerij weer op kleine schaal kan gaan draaien. Ook dat lukt uitstekend, gelukkig hebben we hier plek genoeg.”

De Baarnse kunstoverdracht is onderdeel van een landelijke actie. Naast applaus voor de vitale beroepen wordt met dit initiatief een tastbare blijk van waardering, een cadeau gegeven. De actie 'We Care Art' is opgezet, door SeeYou@Art en OnlineGallery.art. Bij deze kunstplatforms stromen op dit moment de donaties binnen van hun aangesloten kunstenaars, die met liefde een werk afstaan.

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie