Maandag, 28 Juli 2014 16:16:00

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

We ontsprongen de dans dit weekend nog. Waar in omliggende plaatsen hevige regenbuien voor wateroverlast zorgden, bleef het in Baarn nagenoeg droog. Maar vanochtend was het wel raak. Een wolkbreuk zorgde ervoor dat straten onder water kwamen te staan. Zo werd op de Eemnesserweg het verkeer gehinderd door een laag water op het wegdek. Dat gebeurde ook op de Acacialaan waar regenwaterriool verstopt leek. Vroege treinreizigers moesten zonder hun beker koffie op pad. Het Stationsplein stond zodanig blank dat de kiosk alleen met kaplaarzen aan bereikbaar was. Ook de  pas gerestaureerde koninklijke wachtkamer wachtkamer kreeg water over de vloer.   

Op 24 augustus vindt de achtste wielerronde van Baarn, Hartje Baarn, plaats. Op het vertrouwde circuit in de Oosterhei maar met een nieuwe hoofdsponsor en een nieuw programmaonderdeel uitsluitend voor Baarnaars van 50-plus: de afvalrace. Verder komen de dames, amateurs en de sportklassers weer in actie. Organisator Maarten Quispel licht het evenement nader toe.

In de zomerrubriek Toerist in Baarn laten dagjesmensen en toeristen hun licht schijnen over Baarn, hun vakantie en een beetje over zichzelf. Vandaag een gepensioneerd echtpaar uit Huizen dat graag met de fiets Baarn bezoekt.

Ondanks de verbouwing van het clubgebouw bij watersportvereniging BWV de Eem wordt er in de zomer natuurlijk volop geroeid en gezeild op de rivier de Eem. Afgelopen week was er een cursus ‘omslaan’.

Van maandag 21 tot en met woensdag 23 juli had de jeugd van BLTC het jaarlijkse tenniskamp.  Maar liefst 57 kinderen vierden onder leiding van zes leiders uit de oudere jeugd en een aantal leden van de jeugdcommissie drie dagen feest in het thema Wild West.


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.