Donderdag, 27 November 2014 07:25:53

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

Straten maken, verkeersborden plaatsen, herstellen, vervangen, hekken neerzetten, vlaggen hijsen en strijken, afgewaaide takken verzamelen en afvoeren, riolering repareren, gaten in het asfalt dichten. Je kunt het zo gek niet bedenken of Barinees Rikkert van Drie heeft zeer uiteenlopende werkzaamheden bij de gemeente Baarn verricht. Vier decennia is de werf aan de Drakenburgerweg zijn standplaats geweest. Volgende week woensdag bereikt het manusje van alles de pensioengerechtigde leeftijd. Vanmiddag tijdens een geanimeerde afscheidsreceptie heeft Baarn de trouwe medewerker uitgezwaaid. De wieg van Rikkert stond in de Burg. Penstraat, waar zijn moeder, vader en twee zussen woonden. Als jongste kind werd hij erg verwend, zegt zijn vrouw Annette met een brede lach als we Van Drie in zijn woning aan de Fresiastraat spreken. Zwager Hanny Burgman valt binnen en doet af en toe ook een duit in het zakje.

Het gebouw is nog niet voltooid maar over een maand huist de Nieuwe Baarnse School (NBS) al aan de Stationsweg. Het gaat allemaal precies lukken volgens het verhuisplan. Op donderdag 18 en vrijdag 19 december gaat de grote verhuizing plaatsvinden. De kinderen zijn dan al vrij en genieten van een verlengde kerstvakantie. Op 15, 16 en 17 december gaan wel vast wat spullen over vanuit het huidige gebouw in de Smutslaan, zoals de verzameling boeken uit de bibliotheek en computers. “Maar donderdag wordt de grote inpakdag en vrijdag de grote uitpakdag”, vertelt adjunct-directeur Jaapjan Eringa van de NBS.

In het voorbijgaan ziet deze mevrouw dat de winkel van Halfords aan de Laanstraatpromenade gisteren de deuren gesloten hield. De sluiting gold alle negentig winkels van de in oktober failliet verklaarde winkelketen. Een doorstart bleek onmogelijk, zij het dat de curatoren de hoop niet hebben opgegeven.

Lage Vuursche heeft een nieuwe parkeerplaats. Aan het begin van het Beukenbos aan de Vuurse Steeg zijn zesendertig parkeerhavens gerealiseerd langs een rondweggetje door het bos. Gisteren was de officiële opening. Daarbij keken de betrokkenen alvast vooruit naar de volgende nieuwe parkeerplekken, aan de 300 Roedenlaan. Het was een project van de lange adem. “Dik twintig jaar geleden stond ik hier al met mensen van de Provincie om over parkeerplaatsen te praten”, herinnert Vuurschenaar Hans Boot zich rond de opening van de nieuwe parkeerplaats in het Beukenbos. En ook wethouder Peter Blokker rakelde het verleden op. Hij had stukken uit 1990 gezien waarin al werd gediscussieerd over het parkeerprobleem in Lage Vuursche.

Bij de gemeente is door een winkelier eind vorige week gevraagd medewerking te verlenen aan het neerleggen van een kunstijsbaan op het braakliggende terrein aan de Nieuw Baarnstraat. De vraag over de (juridische ) haalbaarheid is aan de ambtelijke organisatie doorgeleid. De ijsbaan zou er na de jaarwisseling moeten komen en naar verluidt voor de duur van vier tot zes weken. De in- en uitgang zou aan de Amalialaan komen. Het terrein is eigendom van projectontwikkelaar De Bunte, die in overleg is met de gemeente over een nieuwbouwplan.

Doe mee met het Lezersonderzoek Baarnsche Courant.

De makers van de Baarnsche Courant zijn heel trots op hun product.

We zijn benieuwd naar wat de abonnees van onze krant vinden.

Via dit lezersonderzoek willen we aantal handvatten aangereikt krijgen om de krant, de website, de Facebook pagina, het Twitter account en dergelijke verder te optimaliseren. 

U maakt dan kans op een overheerlijke taart.

 

Ga hier naar het online onderzoek:

 

http://www.baarnschecourant.nl/lezersonderzoek.html


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.