Zondag, 20 April 2014 20:28:09

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

Het was een zonnige dag, een mooie dag om kampioen te worden. Maar dan moest BMHV MD 1 de thuiswedstrijd nog wel even winnen. De meisjes hebben nu al twee keer een kick-boks workshop gehad en wat ze daar vooral van hebben geleerd is om als team te spelen en fel te zijn!

Onlangs begroette De Vuursche een jeugdkampioen. De pupillen A speelden de beslissende wedstrijd van het seizoen! Gaan de pupillen A van De Vuursche gesponsord door bouwbedrijf Gijs en Van Cleef en tuin en parkmachines Kraakman/Perfors de titel pakken of niet?, was de vraag, die na afloop bevestigend beantwoord kon worden.

De slotavond van de spraakmakende reeks door de stichting Kunst & Cultuur Baarn georganiseerde concerten belooft dit jaar een wel heel bijzondere te worden. Met een optreden van de Argentijnse sopraan Soledad Cardoso en fameuze Spaanse barokgitarist José Miguel Moreno wordt zaterdagavond 26 april (Koningsdag!) er een die liefhebbers van oude muziek niet mogen missen.

Het Paasweekend staat voor de deur. Lekker genieten van een paar vrije dagen, die veel Baarnaars in eigen omgeving of buiten Baarn op de camping doorbrengen. Hopelijk zit het weer mee, zodat er massaal op uit getrokken kan worden. De Pasen zorgt voor meer omzet bij de winkeliers. Traditiegetrouw worden meer eieren gegeten. Het vlees kan op de barbecue, zeker du moment de temperatuur richting twintig graden gaat. Gretig aftrek vinden de chocolade-eitjes en paashazen, zoals bij de specialisten van banketbakkerij Hendricksen in de Nieuwstraat. Ruim van te voren is het paashaaslegioen in eigen kraamkamer tot stand gekomen. De klanten laten de lekkernij zich prima smaken.

Een groep winkeliers in de Laanstraat heeft grote moeite met het verbod op vlaggen, banieren, beachflags, lopers en parasols in het winkelcentrum. Deze middenstanders zijn evenmin blij dat slechts één type uitstalling per winkel is toegestaan. “In deze financieel moeilijke tijden vinden wij de maatregel te drastisch,” schrijft mevrouw Heleen Kooij van het Reformhuis. Zij heeft bezwaar aangetekend tegen het door burgemeester & wethouders op verzoek van de Coöperatieve Vereniging Centrum Ondernemers Baarn genomen besluit.


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.