Dinsdag, 30 September 2014 11:43:26

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

  • 8

  • 9

  • 10

Het was de voorgaande jaren al een succes, het wijnproefevenement in Baarn. Maar de editie van Vorstelijk Proeven van gisteren brak alle records. De tweeduizend wijnglazen, die de bezoekers voor vijf euro per stuk aan moeten schaffen om te kunnen proeven, waren binnen een mum van tijd uitverkocht. Vanaf half vier moest de bezoeker tevergeefs in de rijen staan om een glas te bemachtigen. Er kwam zelfs een onderlinge handel in glazen op gang. Mensen die al het nodige geproefd hadden verkochten hun glas tegen een gereduceerde prijs aan nieuwkomers. De wijn was ondertussen niet aan te slepen. Abel Hamelink besloot op het laatste moment mee te doen en was rap door zijn voorraad van vijftien dozen heen.

Het zeven maanden oude katertje Ronnie is in zijn korte leven nu al een bekende verschijning in het centrum van Baarn. Hij loopt supermarkt C1000 binnen, de keuken van tapasbar Prins Heerlijk heeft hij al verkend en ook bij herenmodezaak Wim Hoogeveen is hij op visite geweest. De leerlingen van de Amalia Astroschool zien hem ook regelmatig langskomen en zijn gek op het beestje. Vrijdagochtend zat Ronnie even in nood. De Baarnse brandweer moest er zelfs aan te pas komen om hem uit een hoge dennenboom op het schoolplein te halen.

Het uitluiden van de feestweek ter ere van het dertigjarig jubileum van De Leuning ging niet alleen gepaard met een druk bezochte middagmaaltijd en een nog drukkere receptie. Vrijwilliger van het eerste uur en voorvechter voor het behoud van De Leuning, Greet van Benthem, werd echt verrast toen zij van de burgemeester een koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Buitenboys, moest de Eemboys/ Inproba formatie zaterdag aantreden tegen Wasmeer. De ploeg van oud TOV trainer Hans Lankreijer acteert dit seizoen voor het eerst op zaterdag en had slechts 3 punten bij elkaar gesprokkeld. Tegen Eemboys werden het er niet meer. De Baarnaars troefden de Hilversummers op alle fronten af door met 10-2 te winnen. Bij Eemboys ontbraken steunpilaren Roy vd Meiracker en Freek Beemsterboer door blessures, waardoor er voor Marco Kaasjager en Erik Overweter voor het eerst dit seizoen een basisplaats was.

Het lijkt een uitstervende bedrijfstak, de wasserette. Toch houdt wassalon en stomerij Timmers aan de Professor Krabbelaan het al 45 jaar lang vol. Ook anno 2014 hebben zij nog veel werk, maar de tijden zijn wel veranderd, vertellen Hennie en Bert Timmers. “De mensen weten dat het bij ons door onze eigen handjes gaat.” Om klokslag elf uur is het koffiepauze in wassalon Timmers. De drie medewerksters nemen met de eigenaren plaats aan tafel die royaal is gedekt met koffie, thee, koekjes en cake. Er zit ook een klant bij. Zij komt uit Soest en gaat al veertig jaar naar een wasserette. Toen de laatste wassalon in haar woonplaats er mee stopte, toog ze naar Baarn met haar was.

De afdeling Amersfoort van Alzheimer Nederland organiseerde afgelopen zaterdag 20 september, ter gelegenheid van de Wereld Alzheimer Dag, in samenwerking met Alzheimer café Baarn-Soest, een gezellige dag voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en overige belangstellenden. Met muziek uit de jaren 40, gedraaid door Semmy Prinsen op 75-toeren platen, werden de gasten op zaterdag 20 september met koffie, thee en iets lekkers erbij, verwelkomd in ontmoetingscentrum de Klarinet in Soest. Voorzitter van de afdeling Amersfoort, Gerrit Jan Postema, sprak een openingswoord, waarin hij het thema van de dag “De kracht van muziek” verwoordde. Wethouder Peter van der Torre uit Soest hield daarna een toespraak. Ook de wethouder van Baarn, Kees Koudstaal, woonde een gedeelte van het programma bij.

Birgit Oelkers heeft Baarnaar Joost Reedijk benaderd om te komen koken in het verzorgingstehuis de Blinkert aan de Zandvoortweg 211. Zij doet datgene wat Joost ook doet en graag wil, namelijk verbindingen maken tussen mensen. In de Blinkert werkt geen kok. Die is wegbezuinigd. Zoals zoveel uit de zorg wordt wegbezuinigd. Er is echter wel een prima professionele keuken. Joost Reedijk vertelt “Eén plus één is drie. Vandaar dat ik op haar verzoek ben ingegaan. 21 september was het zover. 25 bewoners en buurtbewoners schoven aan voor een Italiaanse vegetarische maaltijd. Sonja en Tineke (zie foto) waren mijn keukenhulpen die onder mijn begeleiding de volledige mis en place (voorbereiding) hebben gedaan. Complimenten wilden zij niet ontvangen voor hun keukenwerk."

De Baarnse woninginrichter Jan Buis is besmet met het autorallyvirus. Met zijn vaste maatje Evert Jan Toonen (Naarden) heeft de ondernemer al getoerd door onder meer Azië en Zuid-Amerika. Zondag start de equipe een nieuw avontuur. In hun Toyota landcruiser begint het duo bij Loetje aan Het Y te Amsterdam aan de eerste etappe van de door Baarnaar Jan Willem Koudstaal georganiseerde World Car Challenge. De eerste etappe eindigt over een maand in Salalah te Oman, waar de tien deelnemende equipes over een maand worden verwacht.

Met het zogeheten Pick Up Point (#PUP) van Albert Heijn is de eerste stap gezet van de herontwikkeling van industrieterrein De Noordschil. Op korte termijn worden vervolgstappen gezet met de komst van andere bedrijven, die met de bestaande ondernemingen elkaar versterken. Als kleine afhaalboulevard heeft De Noordschil toekomst. Het is de visie van Jan Nijhof, directeur van het gelijknamige bouw- en woonwarenhuis, van wie Albert Heijn het als PUP ingerichte pand aan de Hermesweg huurt. De officiële opening verrichtte wethouder Rudolph Vermeer (economische zaken) afgelopen woensdag in samenwerking met Ahold online algemeen directeur Selma Postman. Jan Nijhof en een aantal medewerkers.

Bij badmintonclub Inside ’82 zijn ook de jeugdteams aan het nieuwe seizoen begonnen. Team 1 (zie foto) komt dit jaar uit in de jongensklasse onder 19 jaar. In Lelystad trad het viertal aan tegen Flevoland 1, een bekende tegenstander van vorig seizoen. Joep van Uffelen en Jelle Koopmans verloren de eerste wedstrijd in drie sets. Luka Kleijnjan en Jelle de Weijer gingen samen met 14-21 en 18-21 onderuit. Het herstel in de singlepartijen was ijzersterk. Luka en beide Jelles wonnen hun wedstrijd. Na het verlies van Joep was de stand 3-3. Vandaag bleken de Flevolanders net wat scherper te zijn in het dubbelspel, want ook de laatste twee partijen gingen naar de thuisploeg. Eindstand 3-5.


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.