Maandag, 5 Oktober 2015 03:21:39

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

Joreel Boon is al sinds 1991 docent Italiaans aan de Volksuniversiteit Baarn. Ze startte er met de cursus Italiaans op vakantie, vlak na haar afstuderen. Nu geeft ze zowel in Baarn als in Hilversum Italiaans op verschillende niveaus en conversatie voor vergevorderden. De meeste van haar cursisten gaan Italiaans leren omdat ze veel in Italië op vakantie gaan. “Dan is het leuk als je de taal een beetje spreekt, want Italianen waarderen dat heel erg. Maar ik krijg ook grootouders die een Italiaanse schoonzoon of -dochter hebben en die met de schoonfamilie willen kunnen praten.”

Woensdag 30 september werden in De Groene Inval weer de prijzen uitgereikt aan de beste schooltuinders van het afgelopen seizoen. Dat gebeurde onder grote belangstelling van de kinderen en hun aanhang. De Joop Gerretsen bokaal was voor Anna van Laatum. Het prachtige weer van dit jaar zorgde voor uitbundige tuinen – hoewel het onkruid daardoor ook overvloedig groeide en het de kinderen dit jaar erg lastig maakte. Toch slaagden de prijswinnaars erin om hun tuin er het gehele seizoen door prima uit te laten zien.

Voor de tweede keer in korte tijd staat het monumentale NS station Baarn in de steigers. Vorig jaar werd het linker geveldeel inclusief de trap gerestaureerd alsook de Koninklijke Wachtkamer, die pardoes twee keer onder water kwam te staan. Nu is de voorkant van het station ingepakt vanwege een twee maanden durende schilderopknapbeurt. Er is sprake van fors achterstallig onderhoud. Een nieuw koperen dak wordt aangebracht. De stationshal wordt gerenoveerd. Uitvoerder is Ronitz vastgoedservice uit Wormerveer. Het werk wordt in opdracht van NS Vastgoed uitgevoerd.

Het winkelcentrum moet verbreden en vernieuwen. De mening van het publiek is daarvoor belangrijk, evenals een inspirerende citymarketing, het organiseren van evenementen en de actieve deelname van de betrokken partijen, met name middenstanders, gemeente en vastgoedeigenaren. Alle partijen hebben het beste met Baarn voor. De gemeente kan het niet alleen verzinnen. “Zonder jullie inbreng komt er niets van terecht”, zei wethouder Erwin Jansma (economische zaken) woensdag bij de officiële opening van de pop-up shop ‘Werk aan de Winkel, Laanstraat 24.

Voor de redactie van de Baarnsche Courant komt er per 1 december een vacature vrij voor een Ervaren crossmedia journalist/redacteur (m/v - fulltime)

Hij/zij beschikt over voldoende ervaring als journalist en redacteur, is gewend interviews af te nemen en die informatie publicatiegereed te maken. Je gaat werken met het programma Pubble, van waaruit de redactionele artikelen direct in de kolommen van de Courant opgenomen worden. Verder heeft hij/zij ervaring met social media, zowel in het verkrijgen als in het verzenden van nieuws. Het programma Pubble voorziet ook geheel in deze moderne manier van nieuwsvoorziening.

Onze voorkeur gaat uit naar een nieuwe collega met een HBO opleiding of gelijkwaardige studie. 24/7-mentaliteit geen bezwaar.

Heb je interesse, laat het ons weten en stuur je CV met motivatie naar dit email-adres. Heb je vragen, bel 035-5414755. Dick Naafs, Uitgever Baarnsche Courant.

U kunt meedoen van vrijdag 2 oktober 15:00 uur t/m maandag 5 oktober 12:00 uur via deze website.

Het Groot Baarns Dictee staat open voor inwoners van Baarn, inwoners van een instantie in Baarn die tijdelijk woonachtig zijn in Soest en (oud) cursisten van de Volksuniversiteit Baarn. De 25 deelnemers met het minst aantal fouten, in de digitale- en schriftelijke versie van de voorronde samen, plaatsen zich voor de finale van het Groot Baarns Dictee op donderdag 12 november 2015 in het Gemeentehuis van Baarn.

Bekijk hier de brochure.

Maak hier het dictee


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.