Maandag, 2 Maart 2015 21:27:32

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

Ook na afgelopen zaterdag blijft TOV in de race om het kampioenschap van de derde klasse C. Op Ter Eem werd een moeizame 1-0 overwinning op Desto behaald. Matchwinnaar werd Rutger van der Molen. Met DHSC en Loosdrecht gaan de oranjezwarten uitvechten wie rechtstreeks promoveert.  Van cruciaal belang worden de onderlinge confrontaties, waarvan de eerste komende zaterdag bij Angstgegner Loosdrecht. 14 maart volgt het inhaalduel tegen DHSC in Utrecht, waar doelman Joffrey de Beer en spelmaker Jeroen Hoogendoorn ontbreken.  

De ijspret is weer voorbij in Baarn. Winter Village Baarn beleefde gisteren een drukke slotdag. Als het aan de tevreden organisator Rutger van Uden ligt, keert het wintersportdorpje volgend jaar terug.
En liefst op dezelfde plek aan de Nieuw Baarnstraat.  

Met een Amsterdamse middag met hoog André Hazesgehalte sloot het zesweekse evenement gisteren af. ’s Ochtends was er nog een brunch waarvoor de veertig vrijwilligers waren uitgenodigd. Dat hadden ze dikverdiend, zegt Rutger van Uden van NoName-Events. “Want zonder hen gaat het niet.”

Hij kijkt zeer tevreden terug op de voorbjie weken. “Het was allemaal boven verwachting. Zoveel mensen voor een eerste keer hadden we niet verwacht.” Vooral in de weekenden was de ijsbaan een geliefde stek voor jonge schaatsers, borrelende ouders en jongeren die weer eens een leuke ontmoetingsplek hadden. “En het restaurant was vier van de zeven dagen vol.

De jachtvereniging Soestdijk trok zaterdagmiddag het veld in. Tientallen paarden en de meute Kerry Beagles vertrokken vanaf de stallen van Laseur te Soest. Zij volgden het getrokken vossenspoor. Naast de Vuursche en Soester bossen trok de stoet over landgoed Pijnenburg. Onderweg tuimelde één van de ruiters van zijn paard en viel in de modder. That’s all in the game. Binnenkort, in het kader van de reeks artikelen over Pijnenburg, wordt met woordvoerder van ’t Net dieper op de slipjacht ingegaan.

De C1000 in de Laanstraat is verleden tijd. Vrijdagavond sloot eigenaar Joost den Blanken de winkel definitief. Op 18 maart gaan dezelfde deuren weer open voor het publiek, maar dan huist er een vestiging van Jumbo die er heel anders uit gaat zien. Den Blanken is enthousiast.

De bewoners van Woon- & Zorgcentrum Schoonoord maken zich zorgen in hun tijdelijke onderkomen in Groot Engendaal in Soest, waar zij sinds november vorig jaar verblijven. De sloop van Schoonoord in Baarn heeft namelijk vertraging en zij vrezen langer dan gepland in Soest te moeten blijven. Directeur Hans Homans van Amaris Schoonoord denkt vooralsnog dat de geplande opleverdatum van het nieuwe complex in Baarn op 31 december 2016 wordt gehaald. Eerst komen twee vervolgonderzoeken naar de aanwezigheid van vleermuizen en huismussen.


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.