Zondag, 23 November 2014 19:24:42

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

Medio mei vorig jaar stelde de gemeente, in samenspraak met het Platform Ondernemend Baarn, dorpsmanager Roel Esseboom aan. De inwoner van Dordrecht ging zich 24 uur per week inzetten voor een ‘Vorstelijk Baarn’. Als een spin in het web moest hij proberen verbindingen te leggen tussen de toeristische trekpleisters, het winkelcentrum en de bedrijventerreinen. Esseboom kwam binnen als het schaap met de vijf poten, die zich gedurende twee jaar op een veelheid aan samenhangende onderwerpen zou storten. De verwachtingen waren hooggespannen. Ruim anderhalf jaar later is Roel Esseboom zijn werkzaamheden noodgedwongen aan het afronden.

Sinds de raadsverkiezingen van maart jongstleden laat een coalitie van BOP, D66, PvdA en GroenLinks een frisse wind door Baarn waaien. De nieuw aangetreden bestuurders kiezen voor een andere aanpak van het economische beleid en zien hier geen toekomst meer voor de dorpsmanager, die met ingang van 1 december aanstaande met een dubbel gevoel vertrekt.

Morgen, zaterdag 22 november, omstreeks 13.00 uur is de aankomst van Sinterklaas in Baarn. Vanaf de Eem zet hij voet op Baarnse bodem ter hoogte van Restaurant Eemlust. Net als voorgaande jaren hoopt hij weer door een enthousiaste menigte kinderen en ouders ontvangen te worden, onder een stormvloed van muziek en liedjes. Dit jaar is er een heel speciaal danslied voor deze intocht ingestudeerd door de Pieten en vele kinderen.

Dit najaar hebben Soest en Baarn onderzoek laten uitvoeren naar de naleving van het verbod op verkoop van alcohol aan minderjarige jongeren. Sinds begin dit jaar is het namelijk verboden om alcohol te verkopen aan personen onder de 18 jaar. De uitkomst van het onderzoek is dat jongeren van 17 bij meer dan de helft van de onderzochte locaties in de gemeenten alcohol konden kopen. Er zijn duidelijke verschillen tussen de verkoopkanalen: de naleving is bij supermarkten en slijterijen aanzienlijk beter dan bij horeca, cafetaria en sportkantines.

Beide gemeenten vinden dat de situatie moet verbeteren, omdat zij willen dat jongeren gezond opgroeien en hun talenten optimaal ontplooien. Alcoholgebruik door minderjarigen past daar niet bij. Daarom hebben de gemeenten de alcoholverstrekkers uitgenodigd voor een gesprek over hoe de naleving van het verkoopverbod aan jongeren verbeterd kan worden.

Ronald van Rooijen, eigenaar van Banketbakkerij Hendricksen, en zijn team ontvingen een bijzondere prijs. In het kader van een landelijke wedstrijd van het Nederlands Bakkerij Centrum werden zij als enige banketbakkerij in het Gooi & Eemland voor de eerste keer met een Ster bekroond. De onderscheiding werd afgelopen zaterdag uitgereikt door oud-wielrenster Leontien van Moorsel.

Baarnaar Jan Willem Jansen staat nummer 4 op de lijst van het CDA voor de Statenverkiezing in de provincie Utrecht. Deze verkiezing vindt plaats op 18 maart 2015. Afgelopen zaterdag in De Bilt hebben de leden de definitieve lijst vastgesteld. Jansen combineert het politieke werk met de activiteiten voor onder andere zijn bedrijf ARBOZ.

Doe mee met het Lezersonderzoek Baarnsche Courant.

De makers van de Baarnsche Courant zijn heel trots op hun product.

We zijn benieuwd naar wat de abonnees van onze krant vinden.

Via dit lezersonderzoek willen we aantal handvatten aangereikt krijgen om de krant, de website, de Facebook pagina, het Twitter account en dergelijke verder te optimaliseren. 

U maakt dan kans op een overheerlijke taart.

 

Ga hier naar het online onderzoek:

 

http://www.baarnschecourant.nl/lezersonderzoek.html


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.