Woensdag, 23 Juli 2014 18:17:28

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

Vandaag is een dag van nationale rouw. Dat heeft premier Mark Rutte besloten omdat het de dag is dat de eerste slachtoffers van de MH17-vliegramp terugkeren naar Nederland. Ook in Baarn hangt de vlag op het gemeentehuis en in de top van de Pauluskerk halfstok. De PlayFountain op de Brink zal vandaag uitgeschakeld zijn en ook het carillon in de Pauluskerk speelt geen muziek.  Slechts één keer eerder in de historie kende Nederland een dag van nationale rouw. Dat was in 1962, na de dood van prinses Wilhelmina.

Na een prachtig weekend met meer dan 5000 bezoekers sloeg maandagochtend het noodlot toe voor Bosbad de Vuursche. Een gebroken waterleiding zorgde voor grote ravage en aanzienlijke financiële schade.
Morgenochtend opent het zwembad weer na vlotte reparatiewerkzaamheden die dag en nacht in beslag namen.

Afgelopen maandag is begonnen met werkzaamheden voor een plaatselijke verbreding van de Eemweg. Zo kunnen auto’s straks het tankstation beter bereiken en komt er naar verwachting een einde aan de vele kop-staart botsingen hier. Door het werk is de Eemweg vanaf de rotonde bij het tankstation richting de rijksweg A1 afgesloten. Verkeer naar de A1 wordt met borden omgeleid via de De Geerenweg. Het verkeer van de A1 moet het centrum bereiken via de Tolweg, ook door middel van gele verwijzingsborden.

Ten Hoedt moest gisterochtend in actie komen nadat de beheerder van de hockeykantine door een voorbijganger op een bijenvolk geattendeerd werd dat nestelde op een boom langs de skatebaan aan de De Geerenweg. De imker met veruit de meeste bijenvolken in Baarn (50 van de 120) schudde de boom waardoor de bijen in de korf vielen.

In 2014 vindt voor de 12e keer de Gaypride Amersfoort plaats. Deze wordt gehouden op 31 juli, de donderdag voorafgaand aan de Canal Parade in Amsterdam. Vorig jaar werden een aantal onderdelen voor de eerste keer georganiseerd. Deze zullen ook dit jaar terugkeren. Een daarvan is de Pink Sing op de Groenmarkt.


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.