Zaterdag, 25 April 2015 03:50:35

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

Ieder persoon met Lyme heeft een verhaal. Het verhaal van Trieneke (60) begint in mei 1995. Een teek beet in haar linkerschouder. Geen kring. Geen klachten. Pas na een aantal jaren begon ze extreme vermoeidheid te ervaren en pas acht jaar na de tekenbeet begonnen zich meer pijnen te ontwikkelen. Nooit heeft Trieneke gedacht aan de ziekte van Lyme. Pas sinds een jaar weet ze dat haar klachten niet tussen d’r oren zitten, of dat ‘het aan de overgang ligt´ zoals de huisarts jaren beweerde, maar dat de Borrelia bacterie haar lichaam vergiftigt. Al bijna 20 jaar lang.

In spijkerbroek met rood leren jasje zit Trieneke op haar donkerrode leren bank. Haar grijze haren laat ze langer groeien zodat het minder opvalt hoe zeer ze in haar gezicht is afgevallen. Met haar benen onder een rood fleece kleedje vertelt ze haar verhaal. In haar manievan praten en haar bewegingen bespeur je enige vertraging. Naarmate het interview vordert, zakt de linkerkant van haar gezicht steeds verder naar beneden: “Het voelt alsof ik een klont klei in mijn hoofd heb. Een spons… of nee een grote wolk die langzaam neerdaalt waardoor ik niet kan denken. Alsof ik langzaam onder water verdwijn.”

Lees meer in de Baarnsche Courant en op http://www.baarnschecourant.nl.
Deel svp onze berichten!

In een sfeer die van grimmig tot feestelijk verliep, werd het nieuwe college van burgemeester en wethouders gisteren geïnstalleerd. De boosheid en teleurstelling zitten diep bij de vorige coalitiepartijen die nu niet meer meebesturen en D66 als zondebok daarvoor aanwijzen. Alleen de PvdA gaat  ‘constructief oppositie voeren’.    

Jan Baerends (CDA), Theo Stroo (D66), Erwin Jansma (VVD en André van Roshum (ChristenUnie SGP) stapten met een bos bloemen en een brede glimlacht uit de volle gemeenteraadszaal gisteravond om half tien. Ze waren zojuist beëdigd tot wethouder in Baarn. Jan Baerends kreeg de minste stemmen tegen, drie, Jansma en Van Roshum hadden vier tegenstemmers en vijf van de negentien raadsleden stemden tegen Theo Stroo. De laatste lag met zijn partij ook het meest onder vuur in de betogen die voorafgingen aan de installatie.

Vandaag, de laatste dag voor de meivakantie, stond voor de basisscholieren in het teken van het Koningsontbijt gevolgd door de Koningsspelen. Jumbo leverde de smakelijke maaltijd. Gezonder eten dan vorig jaar lag op de bordjes. Geen pindakaas, onder meer chocoladehagelslag, jus d’orange, melk, smeerkaas, snoeptomaatjes en appels. In aansluiting op het ontbijt werd het lied ‘Energie’(kinderen voor kinderen) gezongen en daarbij werd gedanst.

Eerder deze week bleek dat middelbare scholen amper aan docenten Duits kunnen komen. Op vacatures wordt niet of nauwelijks gereageerd. Tien procent van de scholen is er de afgelopen vijf jaar niet in geslaagd een gekwalificeerde docent te vinden. In opperste nood is een beroep op studenten van de lerarenopleiding gedaan.

De jaarlijkse lintjesregen is in Baarn niet onopgemerkt gebleven. Vanochtend heeft burgemeester Mark Röell maar liefst zeven Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Traditiegetrouw bij de Baarnaars thuis. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De gelukkigen zijn het echtpaar Greet en Dick Schouten, mevrouw Joke Hof-Verhart, de heren Ben Baron, Ton Mans, Jan Koops en Harry Schram. De gedecoreerden zijn aan het begin van de middag in het Groene Paviljoen aan de Zandheuvelweg door de burgemeester verbaal extra in het zonnetje gezet. Dat is gebeurd in aanwezigheid van hun familie, vrienden en kennissen.

Gevarieerd aanbod feest- en herdenkingsactiviteiten 27 april t/m 5 mei.
Onder auspiciën van de Oranjevereniging ‘Baarn & Oranje’ in samenwerking met NoName-Events en het comité 4 & 5 mei Baarn is een gevarieerd activiteitenprogramma samengesteld voor de feest- en herdenkingsweek van 27 april, Koningsdag, tot en met 5 mei Bevrijdingsdag.
Bekijk het totale programma hier: http://issuu.com/bakkerbaarn/docs/programma_koningsdag_baarn 

Onder auspiciën van de Oranjevereniging ‘Baarn & Oranje’ in samenwerking met NoName-Events en het comité 4 & 5 mei Baarn is een gevarieerd activiteitenprogramma samengesteld voor de feest- en herdenkingsweek van 27 april, Koningsdag, tot en met 5 mei Bevrijdingsdag. In een speciaal katern met programma’s teksten en foto’s wordt het aanbod onze lezers gepresenteerd. Bekijk het totale programma hier: http://issuu.com/bakkerbaarn/docs/programma_koningsdag_baarn


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.