Zaterdag, 31 januari 2015 12:31:12

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

Naast bedrijvigheid en recreatie vormen landbouw en natuurontwikkeling de pijlers in het gebied Drakenburgergracht. Aan deze groene entree van Baarn zijn gesitueerd Kasteel Groeneveld, het te realiseren pannenkoekenrestaurant De Wildenburg met boerderij, Het Groene Paviljoen plus de te bouwen plantenkas, boerderij De Zandheuvel, het eveneens nog te bouwen wellness centrum, de zorginstellingen Sherpa en Amerpoort alsook conferentiecentrum Drakenburg, verrijkt met horeca voor passanten. Het plan is om deze voorzieningen via een wandelpad met elkaar te verbinden. Het zogeheten ‘Rondje Drakenburgergracht’ is opgenomen in de ‘kernrandzonevisie Drakenburgergracht’. De visie is opgesteld door HKB Stedenbouwkundigen en wordt volgend maand door de gemeenteraad besproken.
(Foto: Roeland de Bruyn)

Het uitrollen van het glasvezelnetwerk over de gemeente Baarn verloopt volgens plan. De vijf wijkcentra zijn geplaatst. Zo’n driekwart van de huisaansluitingen zijn gerealiseerd. Momenteel worden leidingen gelegd aan het begin van de Bestevaerweg en Faas Eliaslaan. De komende maanden volgen het Eemdal en de Oosterhei. Eind mei zijn de laatste huisaansluitingen. De providers zijn dan nog actief aan het acquireren. Opdrachtgevers Reggefiber houdt de winkel in de Laanstraat open tot en met eind juni 2015. (Foto: Roeland de Bruyn)

De markt is niet weg te denken op de Brink op dinsdagochtend. Maar hoe gaat het eigenlijk met deze weekmarkt? De Baarnsche Courant peilde de stemming onder verkopers en klanten. Gezonde, verse producten bij weer of geen weer verkopen, dat werkt. En de patatkraam blijft een succesvolle klassieker.   (Foto: Roeland de Bruyn)

Van Hulley, de Groningse social enterprise die in ca. 2 jaar tijd bekend werd door het recyclen van versleten oude overhemden, komt naar Baarn. Op zaterdag 7 februari a.s. om 14.00 uur komt oprichtster Jolijn Creutzberg en een van haar naaisters naar de Wereld van Pippe. Zij komen dan vertellen over het sociaal ondernemen en wat dit voor kansen biedt aan dames die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Besloten elitaire clubs wekken altijd de nieuwsgierigheid van de buitenstaander op, zeker als die met veel geld en vele titels werken. Het daaraan verplichte ‘noblesse oblige’ blijkt geen uitgemaakte zaak: eerst beesten alvorens de nette burgerman uit te hangen! Aldus de ‘Riot Club’ in het kort. Maandag 2 februari 2015 in De Speeldoos.


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.