Zondag, 2 Augustus 2015 08:15:55

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

De sloop van het oude verzorgingshuis Schoonoord en de bouw van een nieuw complex heeft verdere vertraging opgelopen. Bestuurder Jan den Ouden van Amaris heeft nu goede hoop dat de buurt in september het eindplan accepteert. De onderzoeken naar vleermuizen en mussen zijn dan ook afgerond. De start van de nieuwbouw staat nu gepland voor na de zomer van 2016. Ondertussen ontkomt ook Schoonoord niet aan de ontslaggolf binnen Amaris. Die treft de laagopgeleiden.

Er is al een heel rijtje aan acteurs en actrices haar voorgegaan. Het verhaal gaat rond in de Amerikaanse filmwereld dat er in Baarn een plek is waar je goed een preventief medisch onderzoek kunt doen. Woensdag was Kristanna Loken bij Prescan op De Noordschil. Het eerste bezoek aan Nederland van de eerste vrouwelijke Terminator.

Woensdag konden kunstenaars uit Baarn hun werken inleveren bij Kunsthuis het Koetshuis voor een expositie. Aan de oproep werd nogal massaal gehoor gegeven. Er is voor alle circa tachtig kunstwerken een plek gevonden.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Baarnse politiek dat ChristenUnie-SGP een plek heeft in het gemeentebestuur. De portefeuille ‘zorg’ past de partij goed, vindt wethouder André van Roshum. Een gesprek over zijn eerste honderd dagen in het college. Zijn voorgangers geeft hij een pluim. En hij gelooft in ‘collegiaal besturen’. 

Vannacht brandde een geparkeerde Fiat 500 in de Gladioolstraat gedeeltelijk uit. De auto was van een buurtbewoner. Rond drie uur werd de brand gemeld waarna de brandweer direct uitrukte. Het vuur begon aan de voorkant van de auto die circa zes meter van de woningen stond verwijderd. De snelle blusactie kon niet voorkomen dat het voertuig aan de voorzijde uitbrandde en daardoor onherstelbaar werd beschadigd. Een tweede auto in de nabijheid liep door de overslaande brand schade op aan de achterzijde. De auto is voor sporenonderzoek naar mogelijke brandstichting door de politie veiliggesteld. 

In het Baarnse Bos worden vijf cultuurhistorische elementen hersteld. Door de werkzaamheden is het bos vanaf 17 augustus tot en met december 2015 minder toegankelijk. De terinzagelegging van de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor deze fase 2 van de renovatie van het wandelpark heeft ondertussen drie zienswijzen opgeleverd. Het betreft de ombouw van de Kleine Kom.


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.