Zondag, 30 Augustus 2015 11:48:25

Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

Zondag 6 september staat Sportcentrum de Trits volledig in het teken van showcasen van sportieve mogelijkheden. Tussen 10.00 en 13.00 uur laten wij zien wat we in huis hebben en wat we de komende periode van plan zijn te realiseren. Elke zomer besteden wij uitgebreid aandacht aan verbetering en innovatie in en om het pand.

‘Meander voor de top’ is er klaar voor: de beklimming van de Stelvio-pas in Italië op 29 augustus. Meander is het enige ziekenhuisteam temidden van zeventien teams en 150 individuele fietsers. De Meander-ploeg steunt met deelname het goede doel Stevio for Life.
De fietstocht Stelvio for Life heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek op het gebied van kanker. Dit verloopt via Barcode for Life, de stichting achter het Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT). Meander doet mee aan het onderzoek dat in het CPTC wordt gedaan naar ‘maatwerk’ in de behandeling bij kanker. Het gaat om fundamenteel onderzoek naar een persoonlijke, op de patiënt en zijn/haar specifieke kanker toegespitste behandeling, gebaseerd op DNA-analyse. Als topklinisch ziekenhuis zet Meander Medisch Centrum zich er continu voor in om de best mogelijke zorg bij kanker te bieden.

Bijna 30 jaar geleden had Ze zijn al enkele weken aan het oogsten, maar woensdag was voor de scholieren de jaarlijkse oogstdag, voorheen bonenplukdag, bij natuur- en milieucentrum De Groene Inval. Familie en vrienden kwamen een kijkje nemen en gingen met handenvol bonen, bieten, worteltjes en bloemen naar huis. Drie dagen sperziebonen eten.

In de raadsvergadering van mei 2015 is de behandeling van de Kernrandzonevisie Drakenburgergracht uitgesteld. Reden hiervoor was dat de Provincie Utrecht niet kon instemmen met het gedeelte over de onderbouwing voor het Bomencentrum. Wethouder Erwin Jansma heeft begin juli bestuurlijk overleg gevoerd met gedeputeerde Van den Berg. Aansluitend heeft de wethouder met de heer Blokzijl van het Bomencentrum overleg gevoerd. Uit het bestuurlijk overleg met de gedeputeerde over het Bomencentrum bleek dat bij de provincie behoefte bestond aan meer duidelijkheid over de functie en het gebruik van de nieuwe kas en de verkeersbewegingen die de uitbreiding zal geven. Ook was er de vraag om een kwalitatieve tegenprestatie duidelijker te maken.

Gerbrand Zonneveld werd vorige week honderd jaar. Die tijd heeft hij in Baarn doorgebracht. Vanochtend kwam de burgemeester hem feliciteren.

In het kader van het Cultureel Festival 2015 wordt de jaarlijkse schrijfwedstrijd gehouden. Het betreft de tiende editie, dus is sprake van een lustrum. Het thema is ‘kleur bekennen.’ Tientallen inzendingen van maximal 850 woorden zijn bij de organisatie binnengekomen. De jury heeft twaalf verhalen genomineerd. De verhalen zijn genummerd. Ze worden twee per editie in de krant afgedrukt. Ze zijn te lezen op de website van de BC (www.baarnschecourant.nl) en het Cultureel festival (www.cultureelfestival.nl). Ook liggen de teksten groot afgedrukt in de bibliotheek aan de Hoofdstraat. Vanaf 22 augustus tot en met 3 september 2015 kan worden gestemd via de website van de BC, via intekenlijsten bij Drukkerij Bakker baarn Laanstraat 58 en de bibliotheek. De prijsuitreiking is zaterdag 5 september.

Bekijk de verhalen de komende weken en stem vanaf 22 augustus.

Verhaal 1. Het rode boekje

Verhaal 2. Blackjack

Verhaal 3. Het vogelhuisje

Verhaal 4. Emma

Verhaal 5. De wereld gaat ten onder ...punt?

Verhaal 6. Gazon

Verhaal 7. Spoiler

Verhaal 8. De finale

Verhaal 9. Verbroken stilte

Verhaal 10. Rust, concentratie, focus.

Verhaal 11. Rubiks kubus

Verhaal 12. Uit de kist

 

 


Familie Van Oosterom en Lage Vuursche twee-eenheid

lagevuurscheDe familie Van Oosterom en Lage Vuursche zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In 2015 is het maar liefst 150 jaar geleden dat Willem van Oosterom met Maria Selderijk de boerderij, die ze van jonkheer Bosch van Drakestein pachtten, hebben betrokken.